вторник, март 17, 2009

Леле откога на сме писали!!!

Вече 3 месеца... Уж всяка седмица си казвах - ей, трябва да блогнем, уж все се случваше по нещо интересно, за което си струва да пишем...
Първо щяхме да пишем статия за това как да подкараме Linux (Debian) на лаптопа на Деян (защото той вече си има ThinkPad SL500), ама междувременно повечето големи дистрибуции обновиха пакетите си и вече имат нужните версии на ядрото (2.6.27) и Xserver (1.5.3).
И все пак, ако си търсите ново ядро за вашия Debian, http://kernel-archive.buildserver.net/debian-kernel/ поддържа неофициални build-ове за последните версии (дори и 2.6.29-rc*).
Междувременно дори Lenny стана stable! Новият Debian Testing се казва Squeeze. Също така излязоха [сравнително стабилни] 64-битови версии на Flash Player и Java 6 [web] plugin за Linux. Обаче поне за flash аз си предпочитам стария плейър, на който трябва да му цъкна play, за да тръгват нещата - така се отървавам от некадърно написаните странички, които ми изяждат процесора и ram-та ;)
За сесията... няма да говоря.
Беше хубаво да разправим и за новата ни придобивка - E 17,

как да си я сложим под Debian и с какво това ще помогне на Деян да вземе изпита по Ruby on Rails (с недовършен проект, разбира се). Но ще запазим тази история за разговори на живо. Само ще кажа, че всичко беше много странно и объркващо и Деян все пак има 6.
И стигам до 2 яки събития... но тях смятам да отделя в отделни post-ове :)

1 коментар:

Пререден каза...

Марче бъди така добра ми кажи как по дяволите си успяла да активираш клипборда (на снимката се виждат скъпата и звезния речник прибрани в него), че перколясах.

И всички пакети ли са добре при теб? При мен mdp + (не мога сега да проверя, нещо за преглед на файлове беше) + няколко основни библиотеки отказват да се инсталират. Така вече няколко месеца.