вторник, март 17, 2009

ФМИ Music Idle


В неделя имаше малко събиране у Матева. За разнообразие и под влиянието на 3тото издание на българския Music Idol решихме да си спретнем един наш idle idol. Макар и да нямаше много участници, успяхме да проведем кастинги и малки концерти (след които май имахме и победител[ка], но не успяхме съвсем да разберем :)
В главните роли:

Дони и Мара Отварачката (+- Фънки)


Опосумите


Митка от София

Митка беше първата участничка в кастингите. Тя демонстрира изтънчен поп-стил тип Бритни и неочаквани гласови данни. Като най-добрата от всички досега, журито с чест й връчи салфетката ФФ, която да я отведе напред. Там обаче тя беше жестоко подведена от своя личен мениджър да смени стила си към а-ла-Менсън, което напълно разочарова Мария и Дони и една млада българска надежда трябваше да потъне в сълзи.

Бардак и Бушон Ибама
Представителите на малцинството братята Ибама се представиха с "Гивюлайми" и една доста нецензурна версия на "Сладкопойна чучулига". Въпреки атрактивната им външност, Мария беше твърдо против те да продължат. Но, с 2 гласа "да" от Дони и Фънки и забележката, че трябва да се представят индивидуално, те бяха допуснати на 2ри кръг. Там обаче се яви само единият от тях - Бушон - с неубедителното "На село със Марин", което му помогна единствено да си тръгне по-бързо (но пък в компанията на Мария).

Хитрите мечоци
Забележително беше участието на Хитрите мечоци и техните "Каручки". За съжаление те не бяха подготвили чуждестранна песен и се наложи журито да прояви снизходителност към тях и да им даде шанс да продължат и да се поправят. На концертите те се върнаха видимо "надъхани" за вживяване в парчето "Lucy in the Sky". Но, въпреки че сцената се раздвижи както никога преди, някак си нещо не им достигаше...


Изабела (зад нея е Бушон)




Баба Яга



Основната конкуренция се водеше между двете най-уникални участнички в шоуто - Изабела и Баба Яга. Изабела се представи с "You Make Me Feel" и "Тиририрам" на кастингите, оставяйки в журито впечатление, че може да надмине Баба Яга и нейните "I Want to Break Free" и "Новата ти". На финала Изабела пя последна незабравимата песен "Кен Лии", просълзявайки дори и намазаната с 10 тона грим Мария.
Но все пак, изпълнението, което остави дълбока следа в съзнанието на всички присъстващи, беше "Читаник" на Баба Яга. Всички усещаха морския вятър, разплискващата се вода, отчаяната борба за спасение и трагичния завършек. Бурните аплодсменти [май] короноваха Баба Яга като idle на годината. Скоро ще очакваме дебютния й албум, продуциран специално от The Farting DJ's.




Пикантаната новина е, че Мара Отварачката бе забелязана да проявява по-особен интерес към единия от братятя Ибама, отвеждайки го в незнайна посока с незнайни цели...


Няма коментари: